Ijsboerderij | Vuren

Over ons: “Hier, in de polder, een ijssalon?!”

Wij zijn Jan en Annette van Dijk en samen met onze kinderen Lotte en Guus maken, verkopen, serveren en leveren wij het allerlekkerste ijs uit de regio. Natuurlijk, vers en altijd zelfgemaakt van de melk van onze eigen weidekoeien. Dat doen we vanuit liefde voor het product, gezelligheid, gastvrijheid en een mooi familieverhaal. Wij zijn IJsboerderij De Oude Schuur.

Van generatie op generatie

Het is eind jaren 60. De ouders van Jan beginnen een melkveehouderij in de Vurense polder, waar op dat moment 13 prachtige koeien grazen. Jaren later – in 2007 – waren wij er klaar voor: we namen het familiebedrijf over. De jaren verstreken en vanuit passie voor onze inmiddels 85 melkkoeien, maar ook voor het contact met mensen, besloten we meerwaarde te creëren met onze melk. Na een flinke verbouwing openden we in 2018 – samen met dochter Lotte – IJssalon De Oude Schuur.

“Hier, in de polder, een ijssalon?”

Annette bakte altijd al de lekkerste taarten en Jan, Jan is een echt mensenmens. Vanuit die combinatie was de keuze voor ijs dan ook niet gek. Kleuren, smaken, lekker eten en de gezelligheid van mensen. Toch waren de ouders van Jan nog wat gereserveerd over de ijssalon. “Hier, in de polder, een ijssalon?”. Gelukkig waren zij binnen no time hartstikke trots op wat er is bereikt. In 2020 werd onze passie bekroond met de titel Beste IJssalon Gelderland!

IJsmaker én leverancier

Naast de gezelligheid op ons eigen terras, is ons ijs ook verkrijgbaar in ruim 10 supermarkten, landwinkels of restaurants. Maar ook aan huis, bij bedrijven of op evenementen is het ijs steeds vaker een kers op de taart. De rol als bezorger is ook binnen de familie gebleven. “Is m’n bussie al getankt?” vraagt Bert – de vader van Annette – voordat hij weer op pad gaat. Een echt familiebedrijf. Daar zijn we trots op.

Zien we je snel?

Dan zorgen wij voor gezelligheid, gastvrijheid en een goedgevulde ijsvitrine.

Openingstijden

Maandag: 11:00u tot 18:00u
Dinsdag: 11:00u tot 18:00u
Woensdag: 11:00u tot 18:00u
Donderdag: 11:00u tot 18:00u
Vrijdag: 11:00u tot 20:00u
Zaterdag: 11:00u tot 18:00u
Zondag: 11:00u tot 18:00u

Let op! De openingstijden kunnen afwijken in verband met de weersomstandigheden. Volg ons op Facebook en Instagram, daar communiceren wij extra openingstijden en de meest actuele informatie.

Ook leuk! Onze mini bibliotheek

Wist je dat we voor aan de weg een klein boekenhuisje hebben? Bij deze mini bieb kun je leuke boeken brengen, meenemen of lekker lezen onder het genot van wat lekkers op ons terras.